Wij helpen je graag!

Ik werk internationaal in de transport, zijn er aparte regels voor deze branche?

Ik werk internationaal in de transport, zijn er aparte regels voor deze branche?


Ja, wanneer je als chauffeur naar het buitenland gaat, heb je altijd een A1-verklaring nodig. Dit document is het bewijs dat je sociaal verzekerd bent in Nederland. In het buitenland kan bij een controle om deze verklaring gevraagd worden.

Wij vragen de A1-verklaring voor je aan bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Na goedkeuring van de SVB krijg je een bericht op mijnoverheid.nl met daarin jouw verklaring. Print deze verklaring. Wanneer je nog niet digitaal werkt met mijnoverheid.nl krijg je het document per post toegestuurd. Zorg dat je de A1-verklaring altijd bij je draagt als je onderweg bent.

Voor het gebruik van mijnoverheid.nl heb je een DigiD nodig. 

Reis je naar of door Frankrijk?

Dan heb je ook een Frans Attest nodig. Deze vragen wij voor je aan en sturen we per post naar je toe. Ook sturen we een kopie van een recente loonstrook en een kopie van je arbeidsovereenkomst mee. Leg dit complete pakketje in je cabine, zodat je altijd de juiste documenten bij de hand hebt bij een controle.

Ben je aan het werk in het internationaal transport en zijn jouw papieren niet in orde, of weet je dit niet zeker? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Lees hier op welke manieren je ons kunt bereiken.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.