Wij helpen je graag!

Kan mijn opdrachtgever mijn arbeidsovereenkomst beëindigen?

Kan mijn opdrachtgever mijn arbeidsovereenkomst beëindigen?


Jouw opdrachtgever kan je arbeidsovereenkomst niet beëindigen, maar wel bij Jigler aangeven de overeenkomst niet te willen verlengen omdat hij bijvoorbeeld jouw inzet niet meer nodig heeft. 

Je opdrachtgever kan besluiten de opdracht eerder te stoppen, bijvoorbeeld omdat het werk ophoudt. Dat kan als de verplichting van de loondoorbetaling in jouw arbeidsovereenkomst is uitgesloten. Je hebt dan geen recht op doorbetaling van salaris. Je arbeidsovereenkomst met Jigler blijft doorlopen tot en met de einddatum. Is dit het geval, dan kunnen wij je helpen met het vinden van nieuw werk bij een van onze andere opdrachtgevers.   

Als je wilt dat je arbeidsovereenkomst eerder beëindigd wordt, moet je zelf opzeggen. Lees hier hoe je dat doet. 

Dat je opdrachtgever jouw arbeidsovereenkomst niet kan beëindigen, komt doordat jouw opdrachtgever niet je werkgever is.

Hoe zit dat met mijn werkgever?

Als je een arbeidsovereenkomst hebt bij Jigler, is Jigler jouw juridisch werkgever. Omdat Jigler jouw juridisch werkgever is, beoordeelt Jigler of jouw arbeidsovereenkomst beëindigd wordt of dat Jigler je gaat herplaatsen bij een nieuwe opdrachtgever. Lees hier wat een juridisch werkgever is. 

Je werkgever (Jigler) kan jouw arbeidsovereenkomst nooit zomaar tussentijds beëindigen. Hiervoor is altijd een geldige ontslaggrond nodig. Een uitzondering hierop is de proeftijd. Wij kunnen tijdens de proeftijd, als deze van toepassing is op jouw arbeidsovereenkomst, op ieder moment de arbeidsovereenkomst opzeggen. Andersom kun jij tijdens de proeftijd ook per direct opzeggen.

Ook kunnen we samen tot een beëindiging komen, door het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. 


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.