Wij helpen je graag!

Heb ik recht op geboorteverlof?

Heb ik recht op geboorteverlof?


Je hebt recht op geboorteverlof als je partner is bevallen. Het geboorteverlof duurt eenmaal het aantal werkuren dat je per week werkt. Werk je bijvoorbeeld 5 dagen van 8 uur, dan heb je recht op 40 uur (5 x 8) geboorteverlof. Tijdens het geboorteverlof wordt je salaris volledig doorbetaald. Je mag zelf weten wanneer je het geboorteverlof opneemt, maar het moet wel binnen 4 weken na de geboorte van het kind.

Bovenop het standaard geboorteverlof, heb je recht op aanvullend geboorteverlof. Dit aanvullend verlof duurt maximaal 5 maal het aantal werkuren dat je per week werkt. Tijdens dit verlof betalen wij 70% van je (dag)loon door en krijgen wij een uitkering van het UWV. Je mag zelf weten wanneer je het geboorteverlof opneemt, maar het moet wel binnen 6 maanden na de geboorte van het kind. 

Je maakt altijd eerst je standaard geboorteverlof op. Wil je gebruik maken van het aanvullend geboorteverlof, vraag dit dan minimaal 4 weken voor je het verlof in wilt laten gaan bij ons aan. Als je het verlof eenmaal hebt aangevraagd is het niet mogelijk om het op een later tijdstip weer te wijzigen.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.