Wij helpen je graag!

Wat houdt de pensioenregeling van Brand New Day in?

Wat houdt de pensioenregeling van Brand New Day in?


Vanaf welke leeftijd jij pensioen opbouwt bij Brand New Day is afhankelijk van de pensioenleeftijd die gebruikelijk is bij jouw opdrachtgever. Is bij jouw opdrachtgever een leeftijd van 18 jaar of jonger gebruikelijk? Dan bouw je vanaf je 18e jaar pensioen op. Anders bouw je pensioen op vanaf je 21e. Als je de juiste leeftijd hebt, bouw je direct vanaf de start van je dienstverband dit pensioen op.

Als je pensioen opbouwt bij Brand New Day betaal je in 2021 een werknemersbijdrage van 4%. De werknemersbijdrage wordt over de pensioengrondslag afgedragen en houden wij in op je brutoloon.

Een voorbeeld:

Stel jij werkt bij een opdrachtgever waar een fulltime werkweek van 40 uur geldt. Je hebt een brutoloon van € 15,- (inclusief vakantiegeld en een dertiende maand). De pensioengrondslag is per uur € 8,- (€ 15,- brutoloon - € 7,- franchise ). De werknemersbijdrage voor de pensioenregeling van Brand New Day is 4% over de pensioengrondslag. 

In dit voorbeeld wordt € 0,32 (4% van €8) per uur van jouw brutoloon ingehouden voor de pensioenopbouw.

Het werkgeversdeel is 14,5% van de pensioengrondslag. Als werkgever dragen wij in dit voorbeeld per uur € 1,16 (14,5% van € 8,-) af aan Brand New Day. 

Het pensioengevend jaarloon voor pensioenopbouw bij Brand New Day is € 112.189,-. Over alles wat jij op jaarbasis verdient boven dit maximale bedrag, bouw je geen pensioen op.Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.