Wij helpen je graag!

Wat houdt de pensioenregeling van Pensioenfonds Horeca & Catering in?

Wat houdt de pensioenregeling van Pensioenfonds Horeca & Catering in?


Je bouwt direct vanaf de start van je dienstverband pensioen op bij het Pensioenfonds Horeca & Catering als je werkzaam bent in deze branche en 21 jaar of ouder bent. Als je pensioen opbouwt bij Pensioenfonds Horeca & Catering betaal je in 2023 een werknemersbijdrage van 8,4%. Deze werknemersbijdrage wordt over de pensioengrondslag afgedragen en houden wij in op je brutoloon.

Ook neem jij deel aan de collectieve nabestaandenpensioenverzekering van het pensioenfonds met een dekking van 10% bij overlijden. De premie voor deze verzekering wordt door ons als werkgever betaald. Jij hebt zelf de keuze of je deze verzekering wilt uitbreiden naar een dekking van 20%. Dit kun je zelf bij het pensioenfonds regelen.

Een voorbeeld:

In dit voorbeeld houden we de uur-franchise voor horeca aan.

Stel jij werkt fulltime bij je opdrachtgever en je hebt een brutoloon van € 15 (inclusief vakantiegeld en een dertiende maand). De pensioengrondslag is per uur € 8,70 (€ 15,- brutoloon - € 5,98 franchise). De werknemersbijdrage voor het Pensioenfonds Horeca & Catering is 8,4% over de pensioengrondslag.

In dit voorbeeld wordt € 0,73 (8,4% van € 8,70) per uur van jouw brutoloon ingehouden voor de pensioenopbouw. Het werkgeversdeel is ook 8,4% van de pensioengrondslag. Als werkgever dragen wij in dit voorbeeld € 0,73 (8,4% van € 8,70) af aan Pensioenfonds Horeca & Catering. 

Het pensioengevend jaarloon voor pensioenopbouw bij Pensioenfonds Horeca & Catering is € 44.523,-. Over alles wat jij op jaarbasis verdient boven dit maximale bedrag, bouw je geen pensioen op.Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.