Wij helpen je graag!

Wat houdt de pensioenregeling van Pensioenfonds Recreatie in?

Wat houdt de pensioenregeling van Pensioenfonds Recreatie in?


Je bouwt direct vanaf de start van je dienstverband pensioen op bij het Pensioenfonds Recreatie als je werkzaam bent in deze branche en 21 jaar of ouder bent. Als je pensioen opbouwt bij Pensioenfonds Recreatie betaal je in 2023 een werknemersbijdrage van 10,9%. Deze werknemersbijdrage wordt over de pensioengrondslag afgedragen en houden wij in op je brutoloon.

Ook neem jij deel in het Sociaal Fonds voor de Recreatie (KIKK). De premie hiervoor is in 2023 0,5% over jouw bruto salaris. De helft van deze premie houden wij in op jouw bruto salaris, de andere helft wordt door ons als werkgever betaald.

Een voorbeeld:

Stel jij werkt fulltime bij je opdrachtgever en je hebt een brutoloon van € 15,- (inclusief vakantiegeld en een dertiende maand). De pensioengrondslag is per uur € 8,40435 (€ 15,- brutoloon - € 6,59565 franchise). De werknemersbijdrage voor het Pensioenfonds Recreatie is 10,9% over de pensioengrondslag.

In dit voorbeeld wordt € 0,92 (10,9% van € 8,40435) per uur van jouw brutoloon ingehouden voor de pensioenopbouw. Het werkgeversdeel is ook 10,9% van de pensioengrondslag. Als werkgever dragen wij in dit voorbeeld € 0,92 (10,9% van € 8,40435) af aan het Pensioenfonds Recreatie. 

Het pensioengevend jaarloon voor pensioenopbouw bij het Pensioenfonds Recreatie is €66.956,-. Over alles wat jij op jaarbasis verdient boven dit maximale bedrag, bouw je geen pensioen op.Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.