Wij helpen je graag!

Heb ik recht op betaald ouderschapsverlof?

Heb ik recht op betaald ouderschapsverlof?


Beide ouders hebben recht op in totaal 26 weken ouderschapsverlof. Van deze 26 weken heb je recht op 9 werkweken betaald ouderschapsverlof in het eerste levensjaar van het kind. Dit betaald ouderschapsverlof duurt maximaal 9 keer het aantal werkuren dat je per week werkt.

Tijdens dit verlof betalen wij 70% van je dagloon door en ontvangen wij een uitkering van UWV. Je mag zelf weten wanneer je het betaald ouderschapsverlof opneemt, maar het moet wel in het eerste levensjaar van het kind.

Je kan het verlof in 1 keer achter elkaar opnemen maar er ook voor kiezen dit flexibel te doen. Dit gaat altijd in overleg met ons en met de opdrachtgever waarvoor je werkt.


UWV betaald het ouderschapsverlof uit
Het UWV zal het verlof rechtstreeks aan jou uitbetalen nadat het verlof (gedeeltelijk) is opgenomen. Wij kunnen hier als werkgever 3 betaalverzoeken voor doen bij het UWV.
Het laatste betaalverzoek doen we als jouw verlof volledig is opgenomen. Voor de eerste 2 betaalverzoeken kun je ons per mail laten weten wanneer je deze wilt uit laten uitbetalen. Dit kan alleen in hele weken. Wij zullen het betaalverzoek doorgeven aan het UWV.


Geef jouw uren aan ons door
Als werkgever moeten wij jouw uren wel registreren. Voor de dagen dat je het verlof opneemt kun je daarom in het urenbriefje de uren invullen onder ouderschapsverlof.


>    Wanneer heb ik recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof?

>    Heb ik als partner recht op geboorteverlof?

>    Heb ik als partner recht op aanvullend geboorteverlof?Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.