Wij helpen je graag!

Heb ik recht op betaald ouderschapsverlof?

Heb ik recht op betaald ouderschapsverlof?


Beide ouders hebben recht op in totaal 26 weken ouderschapsverlof. Van deze 26 weken heb je recht op 9 werkweken betaald ouderschapsverlof in het eerste levensjaar van het kind. Dit betaald ouderschapsverlof duurt maximaal 9 keer het aantal werkuren dat je per week werkt.

Tijdens dit verlof betalen wij 70% van je dagloon door en ontvangen wij een uitkering van UWV. Je mag zelf weten wanneer je het betaald ouderschapsverlof opneemt, maar het moet wel in het eerste levensjaar van het kind.

Je kan het verlof in 1 keer achter elkaar opnemen maar er ook voor kiezen dit flexibel te doen. Dit gaat altijd in overleg met ons en met de opdrachtgever waarvoor je werkt.

Het betaald ouderschapsverlof wordt als voorschot aan je uitbetaald
 
Geeft UWV een hoger of lager bedrag door dan wij hebben betaald? Dan corrigeren wij dit. We verrekenen het te veel ontvangen bedrag met jouw salaris of betalen een bedrag na als we te weinig hebben overgemaakt. UWV berekent de hoogte van jouw dagloon. Op het moment van uitbetalen hebben wij hierover nog geen bericht ontvangen van UWV. Wij betalen jouw aanvullend ouderschapsverlof daarom uit als voorschot.


>    Wanneer heb ik recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof?

>    Heb ik als partner recht op geboorteverlof?

>    Heb ik als partner recht op aanvullend geboorteverlof?


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.