Wij helpen je graag!

Hoe vraag ik betaald ouderschapsverlof aan?

Hoe vraag ik betaald ouderschapsverlof aan?


Je maakt altijd eerst je zwangerschaps- en bevallingsverlof of (als partner) geboorteverlof en aanvullend geboorteverlof op. Wil je gebruikmaken van het betaald ouderschapsverlof, vraag dit dan minimaal 2 maanden voor je het verlof in wilt laten gaan bij ons aan.

Voor de aanvraag van het aanvullend geboorteverlof hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Geboortedatum van het kind
  • Per welke datum je aanvullend verlof op wilt nemen
  • Hoeveel weken je in totaal wilt opnemen (minimaal 1 week en maximaal 9 weken)

Mail bovenstaande gegevens naar salaris@jigler.nl.

Zodra je deze gegevens aan ons hebt doorgegeven bieden we je een formulier ter goedkeuring aan. Op dit formulier staan de afspraken die we hebben gemaakt. Zodra je het formulier getekend hebt doen wij de aanvraag voor het betaald ouderschapsverlof bij UWV en betalen we je uit.

Mijn kind is geboren voor 2 augustus 2022
 Het recht op betaald ouderschapsverlof gaat in op 2 augustus 2022. Ook als jouw kind geboren is voor deze datum en nog geen jaar oud is, heb je recht op (een deel) van de 9 betaalde verlofweken. Een voorwaarde hiervoor is dat je het ouderschapsverlof van 26 weken nog niet volledig hebt opgenomen. Je kunt het betaald ouderschapsverlof opnemen tot het kind een jaar oud is. Het onbetaalde ouderschapsverlof kan worden opgenomen totdat het kind 8 jaar is.

Het betaald ouderschapsverlof wordt als voorschot aan je uitbetaald
 
Geeft UWV een hoger of lager bedrag door dan wij hebben betaald? Dan corrigeren wij dit. We verrekenen het te veel betaalde bedrag met jouw salaris of betalen een bedrag na als we te weinig hebben overgemaakt. UWV berekent de hoogte van jouw dagloon. Op het moment van uitbetalen hebben wij hierover nog geen bericht ontvangen van UWV. Wij betalen jouw betaald ouderschapsverlof daarom uit als voorschot.


>    Heb ik recht op betaald ouderschapsverlof?


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.