Wij helpen je graag!

Hoe vraag ik betaald ouderschapsverlof aan?

Hoe vraag ik betaald ouderschapsverlof aan?


Je maakt altijd eerst je zwangerschaps- en bevallingsverlof of (als partner) geboorteverlof en aanvullend geboorteverlof op. Wil je gebruikmaken van het betaald ouderschapsverlof, vraag dit dan minimaal 2 maanden voor je het verlof in wilt laten gaan bij ons aan.

Voor de aanvraag van het betaald ouderschapsverlof hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Geboortedatum van het kind
  • Per welke datum je betaald ouderschapsverlof op wilt nemen
  • Hoeveel weken je in totaal wilt opnemen (minimaal 1 week en maximaal 9 weken)

Mail bovenstaande gegevens naar salaris@jigler.nl.

Zodra je deze gegevens aan ons hebt doorgegeven bieden we je een formulier ter goedkeuring aan. Op dit formulier staan de afspraken die we hebben gemaakt.

Mijn kind is geboren voor 2 augustus 2022
Het recht op betaald ouderschapsverlof gaat in op 2 augustus 2022. Ook als jouw kind geboren is voor deze datum en nog geen jaar oud is, heb je recht op (een deel) van de 9 betaalde verlofweken. Een voorwaarde hiervoor is dat je het ouderschapsverlof van 26 weken nog niet volledig hebt opgenomen. Je kunt het betaald ouderschapsverlof opnemen tot het kind een jaar oud is. Het onbetaalde ouderschapsverlof kan worden opgenomen totdat het kind 8 jaar is.

Het UWV betaald het ouderschapsverlof uit
Het UWV zal het verlof rechtstreeks aan jou uitbetalen nadat het verlof (gedeeltelijk) is opgenomen. Wij kunnen hier als werkgever 3 betaalverzoeken voor doen bij het UWV.

Het laatste betaalverzoek doen we als jouw verlof volledig is opgenomen. Voor de eerste 2 betaalverzoeken kun je ons per mail laten weten wanneer je deze wilt uit laten betalen. Dit kan alleen in hele weken. Wij zullen het betaalverzoek doorgeven aan het UWV.

Geef jouw uren aan ons door
Als werkgever moeten wij jouw uren wel registreren. Voor de dagen dat je het verlof opneemt kun je daarom in het urenbriefje uren invullen onder ouderschapsverlof. 


>    Heb ik recht op betaald ouderschapsverlof?Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.