Als je een uitzendkracht aanmeldt is het handig om bepaalde informatie paraat te hebben om de inschrijving snel te kunnen doen. Hieronder lees je over veelvoorkomende situaties en welke informatie je nodig hebt:
Lees hier waar deze kopie aan moet voldoen
Als de werknemer onder bewind staat vragen wij om een beschikking van de rechtbank of andere documenten waaruit blijkt dat de werknemer onder bewind staat. Zonder deze documenten kunnen wij geen salaris overmaken naar het rekeningnummer van de bewindvoerder.
De uitzendkracht bouwt vanaf de eerste werkdag direct StiPP (basis)pensioen op. Is de uitzendkracht nog geen 21 jaar of ouder dan 67 jaar, dan bouwt de uitzendkracht (nog) geen pensioen op.
Wekentelling Basisregeling start vanaf 21 jaar
De medewerker start vanaf zijn 21e jaar in de StiPP Basisregeling, vanaf dat moment beginnen de gewerkte weken voor het pensioen te tellen. Per 1 juli 2023 is de wachttijd voor de pensioenopbouw vervallen. Pensioenweken die in de wachttijd zijn opgebouwd tellen niet meer mee. Na 52 gewerkte weken gaat een uitzendkracht pensioen opbouwen in de StiPP Plusregeling. Op de website van StiPP lees je er alles over.
Een uitzendkracht heeft recht op alle kostenvergoedingen die noodzakelijk zijn om de functie uit te kunnen oefenen. Ook heeft een uitzendkracht recht op eenmalige uitkeringen of thuiswerkvergoedingen, als deze zijn opgenomen in de cao van de opdrachtgever. Dit zijn onderdelen van de inlenersbeloning. Op jigler.nl/cao vind je per cao uitgewerkt welke vergoedingen van toepassing zijn onder Deel A: basis voor uitzend- en payrollkrachten, onder Vergoedingen. Benieuwd wat nog meer onder de inlenersbeloning valt? Dat lees je hier.
Als de werknemer arbeidsverleden heeft, dan heeft dat gevolgen voor de arbeidsovereenkomst waar hij of zij recht op heeft. Wij vragen wat voor contract de werknemer had en wat de start- en einddatum waren van het arbeidsverleden. Ook vragen we om het functieverleden van de werknemer, om de juiste inschaling te bepalen.
Als de werknemer onder de cao Bouw en Infra gaat werken is het belangrijk om te weten of de werknemer vakkracht is en of hij/zij de afgelopen 2 maanden voorafgaand aan dit dienstverband deelnemer was aan het bpfBOUW pensioen. Deze informatie vraag je uit bij de werknemer. De werknemer is vakkracht als:
•Hij of zij, gelijk voorafgaand aan het nieuwe dienstverband, binnen twee jaar in totaal twaalf maanden bouw- en infrawerkzaamheden heeft gedaan
•Hij of zij een bouwplaatsfunctie krijgt en een opleiding in de bouw- en infra volt, of al een diploma of praktijkcertificaat op zak heeft
•Hij of zij werkt als uitzendkracht in een UTA-functie en een diploma op zak heeft voor een bouwtechnische bol-opleiding op niveau 2 of hoger
De werknemer vindt meer informatie over zijn of haar pensioenopbouw op mijnpensioenoverzicht.nl.
Als de werknemer onder een doelgroep valt hebben wij een doelgroepverklaring nodig om aanspraak te maken op het loonkostenvoordeel. Zonder doelgroepverklaring is dit niet mogelijk. Lees hier wanneer een werknemer onder een doelgroep valt. Als je geen doelgroepverklaring van de werknemer hebt kan de werknemer ons machtigen om deze op te vragen.
Beroepskwalificaties zijn kennis en vaardigheden die een werknemer moet hebben om te kunnen starten in een beroep. De werknemer moet bijvoorbeeld over een bepaald diploma beschikken om het beroep uit te mogen oefenen. Denk aan een beroepschauffeur die de code 95 nodig heeft om een vrachtwagen of bus te mogen besturen.