Wij helpen je graag!

Hoe bepaal je de inschaling van een werknemer?

Hoe bepaal je de inschaling van een werknemer?

Onder welke schaal en trede je een werknemer inschaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Onderstaand stappenplan helpt je bij het bepalen van een inschaling.

Stap 1
Bepaal wat de werknemer precies gaat doen (de werkzaamheden) en of er beroepskwalificaties nodig zijn om deze functie uit te mogen voeren.

Stap 2
Kijk op jigler.nl/cao onder ‘welke referentiefuncties kent de cao’ en kijk welke functie het best past bij de werkzaamheden.

Stap 3
Zoek uit of de werknemer al werkervaring en/of diploma’s heeft in/voor deze functie. Kijk ook naar de leeftijd van de werknemer. Sommige cao’s kennen bijvoorbeeld jeugdschalen. Diploma’s en werkervaring zijn van invloed op de inschaling. Denk bijvoorbeeld aan ervaringsjaren die ervoor zorgen dat een werknemer bij elk jaar ervaring een trede hoger ingeschaald moet worden.

Stap 4
Bepaal aan de hand van de ervaring, diploma’s en leeftijd van de werknemer onder welke schaal en trede hij of zij valt. Bij de schaal en trede hoort een minimaal bruto uurloon. Je kan ervoor kiezen dit uurloon aan te houden, maar mag ook altijd kiezen voor een hoger bruto uurloon.

 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.