Wij helpen je graag!

Welke werknemers kan je aanmelden?

Welke werknemers kan je aanmelden?


Reguliere werknemer
Een uitzendwerknemer waarop de normale regels uit de uitzend-cao van toepassing zijn. Of een payrollwerknemer die recht heeft op dezelfde arbeidsvoorwaarden als werknemers in dienst bij de opdrachtgever.


BBL’er
Een werknemer die een opleiding Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) volgt. Een BBL-student werkt bij een opdrachtgever met een erkend leerbedrijf en volgt daarnaast één of twee dagen in de week een studie op mbo-niveau. Om een BBL’er aan te melden heb je een praktijkovereenkomst nodig. Getekend door de student, de onderwijsinstelling en de opdrachtgever. 


Vakantiekracht
Studenten of scholieren die alleen werken in periode(n) van de vastgestelde schoolvakantie(s). Een vakantiekracht bouwt minder vakantiedagen op dan een werknemer die geen vakantiekracht is. Lees hier in welke periode je een werknemer kan aanmelden als vakantiekracht. Een vakantiekracht is een uitzendkracht en kan geen payrollkracht zijn, omdat voorwaarden uit de uitzend-cao van toepassing zijn.


Stagiair
Een leerling die in de praktijk werkt. Een stagiair krijgt een stageovereenkomst en mag alleen een stagevergoeding krijgen. Om een stagiair aan te melden heb je een schoolovereenkomst nodig. Getekend door de student, de onderwijsinstelling en de aanbieder van de stageplaats. 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.