Wij helpen je graag!

Wat is het periode- en ketensysteem?


Volgens het periode- en ketensysteem mag je over een periode van maximaal 3 jaar, maximaal 3 arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd krijgen. Deze regeling is opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. Het periode- en ketensysteem is voor jou van toepassing als je een payrollovereenkomst hebt en in de cao waar je onder valt niets is opgenomen over het aantal en de duur van de contracten dat je mag krijgen. 

Wordt de duur van 3 jaar of het aantal van 3 arbeidsovereenkomsten overschreden? Dan heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Ook wel een vast contract genoemd. 

Heb je tussen 2 arbeidsovereenkomsten een periode van meer dan 6 maanden (dit wordt de onderbrekingstermijn genoemd) niet voor je opdrachtgever gewerkt? Dan mogen wij jou opnieuw maximaal 3 arbeidsovereenkomsten over een periode van maximaal 3 jaar aanbieden.

Er zijn een paar cao’s waarin geen gebruik wordt gemaakt van het periode- en ketensysteem of de onderbrekingstermijn van 6 maanden korter is. Een voorbeeld hiervan is de uitzend-cao. Op jigler.nl/cao lees je bij Deel C onder Contracten wat de regeling is die geldt voor de cao waar jij onder valt.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.