Wij helpen je graag!

Wat is het verschil tussen een payroll- en een uitzendovereenkomst?

Wat is het verschil tussen een payroll- en een uitzendovereenkomst?


Er zijn twee grote verschillen tussen een payroll- en een uitzendovereenkomst:

  1. Heb je een payrollovereenkomst, dan heeft jouw opdrachtgever zelf de werving en selectie gedaan. Wij plaatsen jou daarom niet zonder toestemming van je opdrachtgever bij een andere opdrachtgever. Heb je een uitzendovereenkomst, dan is de werving en selectie gedaan door Jigler, mogelijk in samenwerking met een Jigler partner. Met een uitzendovereenkomst kunnen wij jou gemakkelijk laten overstappen naar een andere opdrachtgever. En ook voor meerdere opdrachtgevers tegelijk laten werken. 
  2. Op een payrollovereenkomst is de cao of het arbeidsvoorwaardenreglement die bij de opdrachtgever geldt van toepassing, dit geldt niet voor het pensioen*. Op de uitzendovereenkomst is de uitzend-cao van toepassing.

Zowel een payroll- als een uitzendovereenkomst is een arbeidsovereenkomst.

Als je een arbeidsovereenkomst hebt in fase A, B of C, dan ben je uitzendkracht. Heb jij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde- of onbepaalde tijd voor payrollkrachten? Dan ben je payrollkracht.

*Als payrollkracht ontvang je zodra je er recht op hebt adequaat pensioen. Ben je werkzaam in de Horeca & Catering of Recreatie? Dan bouw je zodra je voldoet aan de deelname-eisen het bijbehorende pensioen op. Ben je niet werkzaam in een van deze branches? Dan melden we je zodra je voldoet aan de deelname-eisen, aan bij de pensioenregeling Doenpensioen van a.s.r.

Let op: werk je in de bouw, dan gelden voor jou andere pensioenregels. Klik hier voor meer informatie.


>    Wat is werving en selectie?


.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.