Wij helpen je graag!

Wat is het verschil tussen payroll- en uitzendkrachten?

Wat is het verschil tussen payroll- en uitzendkrachten?


Bij Jigler hebben wij zowel uitzend- als payrollkrachten in dienst. Weet je niet wat jij bent? Dit lees je in jouw arbeidsovereenkomst.

Als je een arbeidsovereenkomst hebt in fase A, B of C, dan ben je uitzendkracht. Heb jij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde- of onbepaalde tijd voor payrollkrachten? Dan ben je payrollkracht.

Het verschil tussen payroll- en uitzendkrachten is vooral de manier van werving en selectie.

Als jij uitzendkracht bent, is de werving en selectie gedaan door Jigler of een van onze Jigler-partners. Als jij payrollkracht bent, heeft de opdrachtgever waar je gaat werken de werving en selectie gedaan.

Uitzendkrachten vallen onder de uitzend-cao. Als payrollkracht val je onder de cao of het arbeidsvoorwaardenreglement die jouw opdrachtgever hanteert*. 

Een ander belangrijk verschil is dat je als payrollkracht niet ergens anders geplaatst wordt zonder toestemming van de opdrachtgever waar je nu werkt. Uitzendkrachten kunnen wel zonder toestemming van de opdrachtgever ergens anders geplaatst worden of voor meerdere opdrachtgevers tegelijk werken.

Maar of je nu een payroll- of uitzendkracht bent: wij zorgen ervoor dat alles op het gebied van salaris, pensioen, arbeidsovereenkomst(en) en eventueel verzuim goed geregeld is.

* Als payrollkracht ontvang je zodra je er recht op hebt adequaat pensioen. Ben je werkzaam in de Horeca & Catering of Recreatie? Dan bouw je zodra je voldoet aan de deelname-eisen het bijbehorende pensioen op. Ben je niet werkzaam in een van deze branches? Dan melden we je zodra je voldoet aan de deelname-eisen, aan bij de pensioenregeling Doenpensioen a.s.r.

Let op: werk je in de bouw, dan gelden voor jou andere pensioenregels. Klik hier voor meer informatie.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.